Τέλος το «κούρεμα», έρχεται το «ξύρισμα»


Να δούμε ποιος θα πληρώσει πάλι τη νύφη… Ο Παπαδήμος μίλησε για «θυσίες», και οι «επτά» θέλουν Παπαδήμο μέχρι το 2013…
Τι θα γίνει στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για εθελοντικό «κούρεμα» ναυαγήσουν, κανείς δεν ξέρει. Όλοι όμως φοβούνται ότι η χρεοκοπία θα είναι απλά θέμα χρόνου. Η επίσημη ανακοίνωση του IIF στην ιστοσελίδα του, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια: «Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ηγεσίας, η πρόταση που υποβλήθηκε… δεν έχει οδηγήσει σε μια εποικοδομητική απάντηση συνολικά από όλα τα μέρη».
«Υπό τις συνθήκες αυτές, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τον επίσημο τομέα έχουν σταματήσει για διαβουλεύσεις σχετικά με τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης», αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. Ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF ρίχνει τις ευθύνες για το ναυάγιο στους «κερδοσκόπους» των hedge funds που έχουν «παίξει» περιουσίες ολόκληρες σε ελληνικά ομόλογα και CDS.
Παρασκευή επέλεξε ο πρωθυπουργός να μιλήσει για τις θυσίες στον ιδιωτικό τομέα, Παρασκευή επέλεξαν οι «7» του ΠΑΣΟΚ να «ψηφίσουν» Παπαδήμο για πρωθυπουργό μέχρι το 2013, Παρασκευή επέλεξαν οι κερδοσκόποι να… ξανασκεφτούν το «κούρεμα», Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβαθμίζει την αξιοληπτική ικανότητα χωρών της Ευρωζώνης (δηλαδή τους υποψήφιους… δανειστές της Ελλάδας).
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου