Focus: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα!


Το γερμανικό περιοδικό Focus, γνωστό για την ανθελληνική του «γραμμή» συνεχίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων.
Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, αν βέβαια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί δίνουν μία ακόμη διάσταση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που έχει αυτή στη ζωή των Ελλήνων.
Όπως σημειώνουν οι Γερμανοί, οι Έλληνες, πλέον, αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν!
Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες των «χωριών SOS», ένα πρόσφατο περιστατικό αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης. Στην είσοδο του κτηρίου βρήκαν ένα μικρό κορίτσι, με ένα σημείωμα: «Δεν θα επιστρέψω να πάρω πίσω την Άννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Λυπάμαι. Η μητέρα της».
Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», στα ιδρύματα παρατηρείται συνωστισμός από γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, καθώς όπως υποστηρίζουν, αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν, ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, παρατηρείται μία αύξηση των οικογενειών (που επιλέγουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα) της τάξης του 100% σε σχέση με το 2010!
Σημαντική αύξηση παρατηρείται όμως και στα συσσίτια που προσφέρουν οι κατά τόπους Δήμοι και Μητροπόλεις. Μέσα σε ένα χρόνο πολλαπλασιάστηκαν οι συνάνθρωποί μας που καταφεύγουν στα συσσίτια για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου