Χρεοκοπημένα Χριστούγεννα “βλέπουν” οι Γερμανοί


Αν έχεις τέτοιους εταίρους τί τους θέλεις τους εχθρούς;
Τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου τις τελευταίες ημέρες επικεντρώνονται στις εξελίξεις που αφορούν στις συνομιλίες για το “κούρεμα” της αξίας των ελληνικών ομολόγων.
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για κλίμα που παραπέμπει ευθέως σε χρεοκοπημένη χώρα, καθώς, όπως αναφέρει, ποσοστό πάνω από 60% θεωρεί ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι κοντά. Την ίδια στιγμή, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται και στο κλίμα, που μόνο Χριστιυγεννιάτικο δεν είναι.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αθηναίως, και σύμφωνα με τους Γερμανούς, θα κοστίσουν περίπου 200.000 ευρώ, ενώ πριν μόλις 12 μήνες, το 2010, ο Δήμος Αθηναίως είχε ξοδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ, 2 εκατομμύρια ευρώ!
Μία πόλη σκοτεινή... Πόλη που δεν παραπέμπει σε... Χριστούγεννα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, καθώς από την πλατεία Συντάγματος λείπει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Δεν παραλείπουν όμως να αναφέρουν και τα 60.000 περίπου λουκέτα που μπήκαν σε καταστήμτα τους τελευταίους μήνες, αφήνοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας στο δρόμο, ενώ όπως σημειώνουν οι Γερμανοί, ακόμη και στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένα στα δύο καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά.
Με τέτοιο κλίμα, ούτε τον Άγιο Βασίλη δεν μπορεί κανείς να περιμένει...
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου