Η «Μηχανή του χρόνου» ταξιδεύει στα Τρίκαλα


Η παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε γνωστό βιβλιοπωλείο στα Τρίκαλα.
Το βιβλίο του Χρίστου Βασιλόπουλου προλόγισε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα, Αποστόλης Ρόσσιος.
Το βιβλίο του Χρίστου Βασιλόπουλου είναι ένα όχημα για ένα ταξίδι και μια γνωριμία με ανθρώπους και καταστάσεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Από τους μαυραγορίτες της κατοχής και το χαστούκι στη βασίλισσα Φρεδειρίκη έως τη δίκη του Νάσιουτζικ και τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά. Από τον ναζί Μαξ Μέρτεν, που εξολόθρευσε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στα «θαύματα»της άγιας Αθανασίας και από τον Νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού στον ληστή με τις γλαδιόλες, τον μοιραίο Βενάρδο.
Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου»,και ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Πετρόπουλος, έπειτα από πέντε χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής διαδρομής, μεταφέρουν τις ιστορίες στον γραπτό λόγο. Συγκεντρώνουν τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που δεν έδειξαν ποτέ στην τηλεόραση και, με επιπλέον έρευνα, ανακαλύπτουν κι άλλες πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους των θεμάτων που στο παρελθόν έγιναν πρωτοσέλιδα και μερικές φόρες καθόρισαν τη μοίρα του τόπου.
Το πορτρέτο του διαβόητου ληστή των ορέων Μήτρου Τζατζά που έδρασε στην περιοχή της Θεσσαλίας την δεκαετία του ΄20, πραγματεύεται η εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου «Η μηχανή του χρόνου», με την ευκαιρία παρουσίας του δημοσιογράφου στα Τρίκαλα.
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου