Τι πρέπει να γνωρίζετε για Google, Apple, Microsoft

Εάν σας έλεγαν να διαλέξετε τρεις εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται καθημερινά μπροστά σας, σίγουρα θα επιλέγατε την τριάδα Google, Apple και Microsoft.


Και οι τρεις εταιρείες είναι τελείως διαφορετικές, αλλά επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο την καθημερινότητα μας. Η Microsoft, η πιο παλιά από όλες, κρατάει τα ινία στην αγορά των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών. H Apple, η αμέσως επόμενη σε ηλικία, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του προσωπικού στύλ. H Google, η νεότερη, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στο διαδίκτυο να της ανήκει.Πόσο καλά νομίζετε ότι γνωρίζετε αυτές τις τρεις εταιρείες τις οποίες συναντάτε καθημερινά;
Google
"We came up with the notion that not all web pages are created equal. People are – but not web pages." – Sergey Brin
  • H γνωστή φράση "Don't be evil" είναι το άτυπο μότο της Google. Είναι στη φιλοσοφία της εταιρείας το ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα χωρίς να είσαι κακός. Τη φράση την είπε ο Paul Buchheit, ο άνθρωπος πίσω από το Gmail.
  • Ο Sergey Brin και ο Larry Page δεν ήξεραν και πολλά από HTML. Γι'αυτό και η πρώτη τους αρχική σελίδα ήταν πολύ απλή και χρησιμοποιούσε πολύ βασική HTML. Ο απλός σχεδιασμός της αρχικής σελίδας, έκανε τους δοκιμαστές που το έβλεπαν πρώτη φορά να περιμένουν μήπως φορτώσει και το υπόλοιπο αργότερα. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Google, έβαλε τα στοιχεία της πνευματικής της ιδιοκτησίας για να κάνει εμφανές το σημείο όπου τελείωνε η σελίδα.
To ρήμα "to google" (στα Ελληνικά: γκουγκλάρω) προστέθηκε για πρώτη φορά το 2006 στα λεξικά Merriam Webster Collegiate Dictionary και στο Oxford English Dictionary. Η έννοια του είναι : χρήση του Google για αναζήτηση μια λέξης η φράσης και άντληση πληροφοριών για αυτήν από το internet. Οι χρήστες του Google μπορούν να αναζητήσουν περιεχόμενο σε 35 διαφορετικές γλώσσες. Προς το παρών, η Google δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση για μετάφραση από εξωγήινους, αλλά εάν γίνει ποτέ αυτό, η Google έχει προβλέψει και έφτιαξε τη σελίδα Klingon (γλώσσα πολεμιστών στο StarTrek).
Όταν ο Larry Page και ο Sergey Brin έφτιαξαν τον πρώτο server για να δοκιμάσουν τον αλγόριθμο για το PageRank, έβαλαν δέκα σκληρούς δίσκους των 4 GB σε ένα ντουλάπι φτιαγμένο από τουβλάκια Lego.
  • O μηχανισμός της Google ο οποίος βαθμολογεί ένα site λέγεται PageRank. Κάθε σελίδα στο διαδίκτυο έχει ένα βαθμό ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της στις αναζητήσεις. Η αρχική ονομασία αυτού του μηχανισμού ήταν BackRub.
  • Πόση ενέργεια καταναλώνει μια αναζήτηση στο Google; Σύμφωνα με τη Google καταναλώνει περίπου 1 KJ (Kilo Joules). Σε πράσινους όρους, αυτό σημαίνει 0.2g CO2 σε κάθε αναζήτηση. Δείτε τη σύγκριση με άλλες καθημερινές μας δραστηριότητες.
Microsoft
  • To πρώτο λειτουργικό σύστημα που έφτιαξε η Microsoft ήταν το Xenix, μια έκδοση του UNIX με διαφορετικό όνομα. To λειτουργικό σύστημα όμως που έκανε τη Microsoft πιο γνωστή ήταν το MS-DOS το οποίο φτιάχτηκε για υπολογιστές της IBM
  • Όταν ο Bill Gates σπούδαζε, έφτιαξε μια εφαρμογή η οποία έφτιαχνε το πρόγραμμα των τάξεων. Αργότερα πείραξε τον κώδικα, ώστε να βρίσκεται πάντα σε τάξεις με τα περισσότερα κορίτσια.
  • Η Microsoft συνηθίζει να δίνει κωδικές ονομασίες στα project που ετοιμάζει. Για παράδειγμα, τα Windows 7 είχαν την κωδική ονομασία "Vienna". Όλη τη λίστα με τις κωδικές ονομασίες θα τις βρείτε στη Wikipedia.
  • Το ξέρατε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε φάκελο με όνομα "con" στα Windows;
  • Ο πρώτος ιός για Windows είχε την ονομασία Winver 1.4.
  • Το όνομα της μηχανής αναζήτησης της Microsoft 'Bing', οφείλετε στο παιχνίδι Bingo. Είχε προταθεί επίσης και το 'Bang' σαν όνομα επειδή είναι μικρό και εύκολο να το απομνημονεύσει κάποιος. Τελικά, το Bing επικράτησε για τους ίδιους λόγους.
  • Η μονάδα Microsoft Business είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που φτιάχνουν λογισμικό για Macintosh. Επίσης, το Microsoft Office για Mac παρουσιάστηκε το 1989, ένα χρόνο πρίν το Microsoft Office για Windows.
Apple
Η Apple εκτός από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak είχε και τρίτο συνιδρυτή. Ο Ronald Wayne είχε ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία. Το μερίδιο του ήταν αξίας $2,300 για το ξεκίνημα της εταιρείας. Και οι τρεις συνεργάτες δούλευαν στην Atari πριν ξεκινήσουν την Apple. Ο Ronald Wayne έφτιαξε το πρώτο λογότυπο, έγραψε το συμβόλαιο της συνεργασίας των τριών ιδρυτών και έγραψε το Apple I manual. Ποτέ του δεν είχε στην κατοχή του ένα προϊόν της Apple.
H ναυαρχίδα της Apple, το Macintosh, δεν ήταν ιδέα των Steve Jobs και Steve Wozniak. Ο Jef Raskin, ένας ειδικός στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων με υπολογιστές εμπνεύστηκε τους υπολογιστές Macintosh. Επίσης είναι αυτός που τους έδωσε όνομα.
  • To περιοδικό Fortune έδωσε τον τίτλο "H πιο θαυμαστή εταιρεία" στην Apple για την Αμερική το 2008, και το 2008, 2009, και 2010 ως την πιο θαυμαστή εταιρεία όλου του κόσμου.
  • To πρώτο λογότυπο της Apple είχε τον Ισαάκ Νεύτωνα καθισμένο κάτω από μια μηλιά. Αντικαταστήθηκε από αυτό που ξέρουμε όλοι. Η δαγκωνιά στο μήλο προστέθηκε για να μην το μπερδεύει ο κόσμος με κεράσι.
    • Η λέξη Macintosh είναι μια ποικιλία μήλων. Ήταν επίσης ο πρώτος, επιτυχημένος εμπορικά, προσωπικός υπολογιστής. Επίσης ήταν ο πρώτος με γραφικό περιβάλλον (GUI) και ο πρώτος που χρησιμοποιούσε ποντίκι αντί γραμμές εντολών σε μαύρο φόντο.
    • Η Apple επίσης, είχε φτιάξει μια από τις πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η Apple QuickTake, παρουσιάστηκε το 1994 και σταμάτησε την παραγωγή το 1997. H φωτογραφική, μπορούσε να αποθηκεύσει οχτώ φωτογραφίες με ανάλυση 640×480, 32 φωτογραφίες με ανάλυση 320×240 ή συνδυασμό και των δύο.
Πηγή : techIT
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου