10 μηνύματα μόνο για ενήλικες κρυμμένα σε παιδικές ταινίες! [video]


Tα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί ταινιών του Χόλιγουντ έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ικανοί στην απόκρυψη μηνυμάτων μόνο για ενήλικες σε παιδικές ταινίες! Δείτε μερικά στιγμιότυπα που είναι για ενήλικες, και οι μιρκοί μας φίλοι δεν καταλαβαίνουν...
Τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί ταινιών στο Χόλιγουντ έχουν πολλαπλασιάσει την παραγωγή ταινιών για παιδιά. Για να μπορέσουν όμως να προσελκύσουν και ενήλικες, χρησιμοποιούν στοχευμένα την τεχνολογία. Έχουν όμως και ένα επιπλέον "όπλο"... Υπάρχουν άπειρες σκηνές σε παιδικές ταινίες που έχουν ένα κρυμμένο μήνυμα - αρκετές φορές με... υπονοούμενα- για τους ενήλικες, και οι μικροί θεατές δεν μπορούν να καταλάβουν. Δείτε μερικές από τις ποιο χαρακρτηριστικές σκηνές, αλλά η τελευταία, είναι όλα τα λεφτά...

Αυτό είναι το μυστικό των Φακίρηδων του δρόμου!


Έχετε δει ποτέ καλλιτέχνες του δρόμου στο κέντρο της πόλης; Το πιθανότερο είναι να τους έχετε συναντήσει κάποια στιγμή. Υπάρχουν όλων των ειδών, είτε μουσικοί, είτε μάγοι, είτε ζογκλέρ.  Υπάρχει κάτι όμως με αυτού του είδους τους καλλιτέχνες που μας τραβάει πολύ την περιέργεια.

Τελευταία φαίνεται να έχουν αυξηθεί πολλοί οι καλλιτέχνες που αιωρούνται και ο κόσμος τους κοιτάζει έκπληκτος, αδυνατώντας να κατανοήσει αυτό που βλέπει, που πραγματικά φαίνεται απίστευτο.
Δείτε το κόλπο που χρησιμοποιούν:

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα φακελάκια από το τσάι!


Αφού φτιάξουμε ένα φλιτζάνι τσάι χρησιμοποιώντας τα κλασικά φακελάκια διήθησης στο ζεστό νερό, οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τα πετάμε στα σκουπίδια.
Κι όμως, αυτό είναι λάθος! Τα φακελάκια έχουν ακόμα πολλά να μας προσφέρουν. Δείτε μερικές από αυτές τις μοναδικές τους εφαρμογές:
- Αφαιρέστε την δυσοσμία από τα παπούτσια σας, απλά βάζοντας ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσαγιού μέσα σε αυτά. Φροντίστε μόνο να έχει στραγγίξει καλά και να είναι απλά νωπό.
- Τα φακελάκια από το τσάι που φτιάξατε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρύες κομπρέσες. Αμέσως μετά το τσάι, κρατήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και βάλτε τα ως κομπρέσα/επίθεμα σε όποιο σημείο του δέρματός σας έχετε προβλήματα, ερεθισμούς, ακόμα και μελανιές. Είναι επίσης αποτελεσματικό κόλπο για τσιμπήματα, μικροεκδορές και φλεγμονή.
- Τα παλιά, χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης απέναντι σε έντομα, ζωύφια και τρωκτικά. Τοποθετήστε τα φακελάκια σε σημεία που γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν τέτοια ζωύφια και θα δείτε ότι οι... εμφανίσεις τους θα μειωθούν αισθητά.- Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού απορροφούν δυσάρεστες οσμές.
- Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ανοιχτά σακουλάκια στο ψυγείο σας, για να ξεφορτωθείτε τυχόν δυσοσμία.
- Μπορείτε να ρίξετε μερικά από αυτά τα σακουλάκια μέσα στο νερό στο οποίο έχετε αφήσει τα πιάτα να μουλιάσουν προτού τα πλύνετε. Θα δείτε ότι θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα κολλημένα λίπη.
- Βάλτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε τα σαν κομπρέσες στα μάτια σας, για να αναζωογονήσετε το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής και να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και την όψη κόπωσης.

Δείτε τη γάτα που ψαρεύει κατευθείαν από την θάλασσα!


Είναι γνωστό σε όλους πως οι γάτες λατρεύουν το φαγητό και κυρίως τα ψάρια. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως η γάτα είναι μία άριστη κυνηγός. Σε αντίθεση με έναν σκύλο που ίσως να έχει ανάγκη την ανθρώπινη βοήθεια λίγο παραπάνω, μία γάτα μπορεί να επιβιώσει εύκολα μόνη της.

Αυτό ακριβώς βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο. Η γάτα χωρίς να έχει ανάγκη την βοήθεια ενός ψαρά, περιμένει πάνω από την θάλασσα και την κατάλληλη χρονική στιγμή μετά από αρκετή υπομονή “χτυπάει” και ψαρεύει το επόμενο γεύμα της!

Το σκίτσο που τρέλανε το Facebook!



Το συγκεκριμένο σκίτσο ανήκει στον ούγγρο καλλιτέχνη Gergely Dudás, ο οποίος το ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αλλά έγινε αμέσως viral στο Facebook.

Μερικές δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook κοινοποιούν το συγκεκριμένο σκίτσο του Ούγγρου καλλιτέχνη και παρακινούν τους φίλους τους να βρουν που είναι κρυμμένο το πάντα. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια από όση νομίζετε για να το εντοπίσετε.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gergely Dudás (@thedudolf) στις

ΤΕΣΤ: Εσύ μπορείς να αναγνωρίσεις αυτούς τους επώνυμους;


Είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, celebrities. Σίγουρα τα ονόματά τους σε παραπέμπουν στην εικόνα που έχεις για αυτούς. Μπορείς όμως να τους αναγνωρίσεις μέσα από τις παιδικές τους φωτογραφίες;
Αν είσαι λάτρης του star system, αυτό το τεστ θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο. Δοκίμασε τις γνώσεις σου αλλά και την ικανότητά σου να αναγωρίσεις ποιοί διάσημοι σταρ κρύβονται πίσω από αυτά τα παιδικά προσωπάκια!

Καλές Γιορτές! Με μία φωτογραφία και ένα κομμάτι ξύλο φτιάχνει...



Για... Καλές Γιορτές, μερικές φορές αρκούν τα πιο απλά πράγματα. Δείτε τι έκανε αυτή η γυναίκα με δυό απλά πράγματα...
Αν προσπαθείς να βρεις έναν τρόπο να κρατήσεις τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου σε... ένα κομμάτι ξύλο, υπάρχει τρόπος. Μην κρατάς τις φωτογραφίες μέσα στο ντουλάπι και μην τις "περιορίζεις" σε μία κορνίζα...
Η εποχή που κρατούσαμε τις φωτογραφίες σε μεγάλα άλμπουμ σε ντουλάπια ή ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή, φαίνεται πως πέρασε. Η νέα μόδα είναι η "ξυλογραφία"! Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι εύκολο και μπορεί να το κάνει ο καθένας στο σπίτι του, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Με ένα επίπεδο κομμάτι ξύλο, κόλλα και... λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε μία εκπληκτική φωτογραφία πάνω σε ξύλο. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και δοκιμάστε τοι και μόνοι σας!

Πέρασε αυτή την πρόκα μέσα από το ξύλο - Ο τρόπος, μαγικός!


Σίγουρα θα έχετε ξεχάσει όσα μάθατε στο σχολείο σχετικά με την επεξεργασία ξύλου...
Αυτό που συμβαίνει στο βίντεο που ακολουθεί, σίγουρα θα ξάφνιαζε πολλούς μόλις το έβλεπαν. Είδατε το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα όμως δεν μπορείτε να φανταστείτε πως το έκανε!
Δείτε το βίντεο

Σίγουρα δεν μπορείς να φανταστείς τι είναι αυτά στην πλαγιά του βουνού!


Σε κάποιους αρέσει να πηγαίνουν σε μια μεγάλη πόλη και να βλέπουν τα φώτα της, ενώ άλλοι προτιμούν να κάνουν πεζοπορία σε κάποιο βουνό.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που... δεν φαντάζεστε τι προτιμούν να κάνουν. Έχουν αδυναμία στις... πλαγιές του βουνού, καθώς προτιμούν να ζουν εκεί για μέρες! Οι διακοπές στο Skylodge Adventure Suites σχεδόν πάντα καταλήγουν να είναι μια μικρή έκπληξη, αφού πρέπει στην ουσία να ανεβείτε το βουνό για να φτάσετε στο κατάλυμα σας. Αλλά μόλις φτάσετε, ετοιμαστείτε για εντυπωσιακή θέα, γραφικά τοπία και μερικές από τις καλύτερες ανατολές στον κόσμο.

Τα μυστικά της ελληνικής μούμιας που βρέθηκε το 1857 στη Θήβα [video]


Την ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζος αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών! Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Όλα αυτά έγιναν με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!
Η χρήση της Αξονικής Τομογραφίας επέτρεψε την αποκάλυψη όσων κρυβόταν κάτω από τα σάβανα της μούμιας επιτρέποντας την ανακατασκευή του σκελετού και την εκτίμηση των βιολογικών χαρακτηριστικών του ατόμου καθώς και την ανάπλαση του προσώπου από τα υπολειπόμενα μαλακά μόρια.
Εξαρχής ελάχιστα ήταν γνωστά για την μούμια, η οποία χρονολογείται στο 10 π.Χ, και πήρε το όνομα της από τον αρχαιολόγο Alexander Henry Rhind.
Ο Σκωτσέζος αρχαιολόγος την «εντόπισε» σε ανασκαφή του, σε ηλικία μόλις 24 ετών, στην αρχαία πόλη της Θήβας, το 1857, και την μετέφερε στην Σκωτία. Ύστερα από διεξοδική έρευνα από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του σκελετού και την οδοντοστοιχία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα ηλικίας 25-29, Αιγυπτιακής εθνικότητας και ύψους 1,58 μ. Εκτιμάται ότι έπλεκε καλάθια χρησιμοποιώντας την οδοντοστοιχία της καθώς υπάρχει φυσική αλλοίωση στα δυο μπροστινά δόντια.
Δείτε το σχετικό βίντεο


Revealing the secrets of the Rhind Mummy from National Museums Scotland on Vimeo.

Αυτός ο ποδηλάτης "τερμάτισε" το Fair play! Δεν προσπέρασε τον αντίπαλό του, αν και...



Με μία κίνηση -πραγματική επίδειξη Fair play- ο Ισπανός ποδηλάτης Agustin Navarro έγινε ο άνθρωπος του μήνα, αν όχι ο άνθρωπος της χρονιάς.

Έδωσε ένα μοναδικό μάθημα ευγενούς άμιλλας σε έναν αγώνα, και -ευτυχώς- αυτή η μοναδική στιγμή καταγράφηκε και σε βίντεο...

Ο Ισπανός ποδηλάτης, Agustin Navarro, έγινε πριν λίγες μέρες ο άνθρωπος που έδωσε νόημα στη φράση Fair play. Σε έναν ποδηλατικό αγώνα, βρισκόταν στην τέταρτη θέση, λίγο πριν τον τερματισμό, και ο αντίπαλός του προσπαθούσε να τερματίσει τρίτος κουβαλώντας το ποδήλατό του στην πλάτη (αφού είχε προηγηθεί μία πτώση μερικές δεκάδες μέτρα πριν τον τερματισμό). Ο Ισπανός ποδηλάτης δεν σκέφτηκε σε καμία στιγμή να προσπεράσει τον αντίπαλό του, και του επέτρεψε να τερματίσει πρώτος!

Αυτή η τρύπα στον βράχο κρύβει ένα μυστικό - Αυτό που θα δεις, είναι απλά μοναδικό!


Η συγκεκριμένη σπηλιά θα μπορούσε να "χωρέσει" έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων, και κρύβει στα σπλάχνα της μία μικρή... ζούγκλα και ένα ποτάμι!

Η σπηλιά Son Doong στο Βιετνάμ είναι η μεγαλύτερη σπηλιά παγκοσμίως, και όσοι την επισκέπτονται μένουν άναυδοι με τη μαγεία της φύσης. Η συγκεκριμένη σπηλιά βρίσκεται σε ένα μεγάλο εθνικό πάρκο της χώρας (Phon Nha-Ke Bang), περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Όσο δύσκολο κι αν είναι να επισκεφτεί κανείς αυτή τη σπηλιά, το θέμα που θα αντικρύσει, σίγουρα θα τον αποζημιώσει!

Απίστευτο τεστ όρασης: Αλήθεια, εσείς πόσο καλά βλέπετε;



Αλήθεια, νομίζεις ότι έχεις τέλεια όραση; Δεν έχεις παρά να το επιβεβαιώσεις κάνοντας το απλό τεστ που ακολουθεί!

Αν και το διάγραμμα Snellen είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο τεστ για την όραση, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να μετρήσετε την οξύτητα της όρασής σας. Το συγκεκριμένο τεστ συνδυάζει παζλ, χρώματα και εικόνες για να αξιολογήσει την όρασή σας. Αν και χρησιμοποιεί επιστημονικά "εργαλεία", δεν υποκαθιστά τον οφθαλμίατρό σας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιατρική γνωμάτευση. Κάντε το τεστ και δείτε το αποτέλεσμα της "εξέτασης".


Η ιστορία πίσω από αυτή τη φωτογραφία, σίγουρα θα σε συγκινήσει...


Αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε έμπνευση για χιλιάδες ανθρώπους. Εικονίζεται ένας πατέρας και ο γιός του να γυμνάζονται. Αλλά...
Όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία, αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα ζωής από έναν πατέρα που προσπαθεί να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια του γιού του να σταθεί στα πόδια του! Όπως έγραψε ο ίδιος ο πατέρας στο ίντερνετ όταν δημοσίευσε την συγκεκριμένη φωτογραφία σε γνωστή ιστοσελίδα, ο γιός του αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον εγκέφαλο. "Τώρα έχουμε μία συμφωνία. Όσο είναι όρθιος, εγώ θα τρέχω..." Ο γιός του αναρρώνει από την περιπέτεια με την υγεία του, και ο πατέρας του, άξιος συμπαραστάτης στην προσπάθειά του αυτή γυμνάζεται και χάνει τα περιττά κιλά...

My son is recovering from a brain injury. We have a deal now...if he's standing, I'm running. He's up to 90 minutes and I'm down 70 lbs.