Βάζει ξύδι σε μια φέτα ψωμί του τοστ. Δείτε το πιο έξυπνο κόλπο! (video)

Όσα πράγματα κι αν έχετε σκεφτεί έως τώρα για το ξύδι και τη χρησιμότητά τουη στην καθημερινότητά σας, σίγουρα θα τα ξεχάσετε αμέσως!
Το ξύδι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για καθημερινές σας ανάγκες!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, και τα συμπεράσματα δικά σας!

Με αυτά τα 9 κόλπα θα σε πάρει σίγουρα γρήγορα ο ύπνος!


Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε το βράδυ... Χασμουριόμαστε, στριφογυρνάμε σαν σβούρα στο κρεβάτι, παίρνουμε άλλο μαξιλάρι, πετάμε το σεντόνι, αλλάζουμε κουβέρτα και το αποτέλεσμα πάλι το ίδιο.
Δείτε ποιά είναι τα 9 επιστημονικά tip που θα σας κάνουν να νυστάξετε γρηγορότερα από ότι συνήθως!

1. Διάβασε ένα βιβλίο! Ή προτίμησε ένα περιοδικό της αρεσκείας σου. Η συγκέντρωση σου στο περιεχόμενο και η ίδια η ανάγνωση θα «κουράσουν» σταδιακά τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και θα βαρύνουν τα βλέφαρα σου. Θα χασμουρηθείς πολύ πιο γρήγορα από ότι με το κινητό ή το tablet που ως γνωστόν δεν χαλαρώνουν. Αντιθέτως, μέσω της ακτινοβολίας σε κρατάνε σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να μη κοιμάσαι ποτέ πριν τις 3! Έλα όμως που ο ανθρώπινος εγκέφαλος ξεκουράζεται απόλυτα στο διάστημα 12-3 το βράδυ...

2. Στο εξής όρισε μια συγκεκριμένη ώρα που θα πέφτεις για ύπνο! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μικρά παιδιά και τα βρέφη είναι πιο χαλαρά από εσένα που είσαι μονίμως στη τσίτα ;; Κοιμούνται συγκεκριμένη ώρα και τελικά χορταίνουν τον ύπνο. Μια συγκεκριμένη ώρα κατάκλισης αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και μελατονίνης ενώ συμβάλλει στην ισορροπία του κιρκαδιανού ρυθμού.

3. Βελτίωσε τη διατροφή σου! Νόμος: δεν τρώμε κρέας ή οποιαδήποτε βαριά τροφή λιγότερο από 2 ώρες πριν την ώρα κατάκλισης. Επιπλέον, το φαγητό στις 11 και στις 12 η ώρα το βράδυ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα σου προκαλέσει καούρες, δυσπεψίες και φυσικά αϋπνία. Στο εξής προσάρμοσε τη διατροφή στις ανάγκες ενός καλύτερου ύπνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ακόρεστων λιπαρών βελτιώνουν τη ποιότητα του ύπνου σου και σε βοηθούν να κοιμηθείς γρηγορότερα καθώς αυξάνουν τα επίπεδα μαγνησίου, καλίου και άλλων ανόργανων ουσιών που χρειάζεται το σώμα σου.

4. Διατήρησε το δωμάτιο σου δροσερό! Σε θερμοκρασία δωματίου 22-25 βαθμούς κελσίου. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η θερμοκρασία σώματος είναι παράγοντας κλειδί για να σε πάρει γρηγορότερα ο ύπνος. Η διατήρηση λοιπόν των επιπέδων εξαερισμού σε φυσιολογικά επίπεδα είναι ουσιώδης. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αφήσεις ελάχιστα ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο σου ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τις ανάσες και τις μυρωδιές του δωματίου.

5. Πιες γάλα! Ή οποιοδήποτε χαλαρωτικό αφέψημα όπως το χαμομήλι. Σε καμία περίπτωση μη πιείς χυμό ή τσάι. Και για να το τσούξουμε και λιγάκι, όταν βλέπεις ότι περνάει η ώρα και δεν νυστάζεις με τίποτα σπεύσε στη κάβα του σπιτιού σου και πιες είτε ένα σφηνοπότηρο τσικουδιά (ρακί) ή λίγες γουλιές κρασί ή ούζο. Ως γνωστόν τα συγκεκριμένα ποτά «ζαλίζουν» και σε στέλνουν για ύπνο μέχρι να πεις κύμινο.

6. Κόψε τον καφέ! Όχι τελείως. Αλλά μη καταναλώνεις καφέ μετά τις 5 το απόγευμα, αν και οι επιστήμονες λένε ότι μετά τις 3 το μεσημέρι είναι απαγορευμένη. Η ισχύς της εν λόγω ουσίας είναι τόσο μεγάλη που ανάλογα τον οργανισμό βέβαια μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο μέχρι τις 3 παρόλο που νυστάζεις και παρακαλάς να κοιμηθείς. Μη ξεχνάς ότι καφεΐνη δεν περιέχει μόνο ο καφές αλλά και το τσάι και η σοκολάτα οπότε πρόσεξε τι πίνεις.

7. Απενεργοποίησε ή έστω απομάκρυνε τις ηλεκτρονικές συσκευές! Με το κινητό στο προσκεφάλι του κοιμάται μόνο ο Πρωθυπουργός, ο Ομπάμα και τελοσπάντων οι ισχυροί του πλανήτη όπως επίσης και οι γιατροί που ασκούν το ιερότερο λειτούργημα. Εσένα το πολύ πολύ να σε ξυπνήσει ο κολλητός για να σου κάνει φάρσα ή ο πρώην σου, ντίρλα από το ποτό. Επιπλέον, αν θες να κοιμάσαι φυσιολογικές ώρες φρόντισε να κόβεις την ενασχόληση με το κινητό ή το λάπτοπ τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ακτινοβολία των συσκευών θα αποδιοργανώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να χαλαρώνει και να αναζητά ύπνο και χαλάρωση.

8.Κοιμήσου ανάσκελα! Ξέρω σου φαντάζει αδιανόητο καθώς κοιμάσαι ή μπρούμυτα ή στα πλάγια ή όπως να ναι. Κι όμως η ανάσκελη στάση με τα χέρια πάνω στη κοιλιά η στου γοφούς είναι ιδανική για τη μέση, το λαιμό (ο οποίος εφάπτεται τέλεια στο μαξιλάρι) και τη σπονδυλική στήλη ενώ σε βοηθάει να αναπνέεις καλύτερα. Αν τη συνδυάσεις και με ονειροπόληση ή αχανές βλέμμα στο ταβάνι βυθισμένος/η στις σκέψεις σου θα σε πάρει ο ύπνος πριν το καταλάβεις. Έχε υπόψη σου ότι η ανάσκελη στάση ύπνου φανερώνουν έναν άνθρωπο μη ανασφαλή, με αυθορμητισμό και ψυχική δύναμη.

9. Προτίμησε σκούρες κουρτίνες! Με αυτό το tip θα αποφύγεις τους εξωτερικούς φωτισμούς ή το φως της πανσελήνου που ναι μεν είναι ωραίο όταν είσαι με το πρόσωπο αλλά την ώρα του ύπνου αποδεικνύεται μαζί με τα φώτα της βεράντας του γείτονα ολέθριο για τον ύπνο σου. Αν μάλιστα ανήκεις όπως εγώ στη κατηγορία ανθρώπων που κοιμούνται στο απόλυτο σκοτάδι τότε πρέπει επειγόντως να επενδύσεις σε μη διαφανείς σκούρες κουρτίνες που θα κρατούν μακριά από τα ματάκια σου τις ανεπιθύμητες ακτινοβολίες.

Αυτή είναι η ελληνική σούπερ τροφή για αντιγήρανση και μακροζωία!


Σε μια εποχή που μαγειρεύουμε σπανιότερα και τρεφόμαστε κάτω από συνθήκες έντονου στρες, ο ιδανικότερος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες, είναι να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιο μας με μια σούπερ τροφή βγαλμένη από την καρδιά της μεσογειακής διατροφής η οποία χαρίζει μακροζωία.

Μία τέτοια τροφή είναι η αποξηραμένη σταφίδα που παράγεται στην Ελλάδα εδώ και αιώνες και στο παρελθόν οι κάτοικοι για να τιμήσουν τα οφέλη της, γιόρταζαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες το χρόνο.

Περιέχει πλήθος από αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Έχει αντικαρκινική δράση ενώ ακόμα και τα κουκούτσια, όταν αυτά υπάρχουν, συνεισφέρουν στο αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο. Σαφώς λοιπόν αποτελεί και ένα εξαιρετικό σνακ ακόμα και για όσους γυμνάζονται αφού είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας. Δίκαια την αποκαλούν και "Ελληνική σούπερ τροφή", εφόσον διαπιστωμένα περιέχει συστατικά που βρίσκουμε στις λεγόμενες "υπερτροφές". Επίσης, αποδεδειγμένα χορταίνει, οπότε βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Οι επιστήμονες προτείνουν να βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, καταναλώνοντας τη ως μία από τις τρεις μερίδες φρούτων που πρέπει να έχουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας .

Πλην της αντικαρκινικής δράσης η σταφίδα υποβοηθά στην αποκατάσταση και επισκευή κατεστραμμένου DNA, στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος αφού μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αλλά και στην πρόληψη παχυσαρκίας αφού ενισχύει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Πού τη χρησιμοποιούμε; Σε γλυκά ή φαγητά θα τη χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μια διακριτική γλυκιά πινελιά στις συνταγές μας. Σε κέικ, πίτες, τάρτες αλλά και σε ψητά καθώς και γεμίσεις κρεατικών ή πουλερικών. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις τροφίμων που η αντιοξειδωτική τους συμπεριφορά κατά το μαγείρεμα-ψήσιμο παραμένει σταθερή ή σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται κιόλας.

Η καλύτερη καταγραφή UFO! Τα συμπεράσματα δικά σας (video)


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία καταγραφή UFO σε υψηλή ανάλυση, στα σύνορα του ΗΠΑ-Μεξικού!

Είναι σχεδόν απίστευτο, να μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα ΑΤΙΑ, σε φιλμάκι υψηλής ανάλυσης, που εμφανίσθηκε στα σύνορα του Τέξας στις 30 Ιουνίου 2015, 14:34 Ανατολική ώρα.

Τα σύνορα, χωρίζουν το Μεξικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και έγινε η συγκεκριμένη καταγραφή UFO σε βίντεο.


Στη συγκεκριμένη περιοχή, αρκετοί έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στον ουρανό, και με υπομονή περιμένουν.. να δουν UFO ... λόγω της μαζικής δραστηριότητας στην περιοχή ...

Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δεν άκουσαν κανένα θόρυβο ... αλλά αισθάνθηκαν κάποιο αόρατο κραδασμό. Το μέγεθός του κατά την εκτίμησή τους ήταν περίπου όσο ένα μεγάλο αυτοκίνητο όπως θα παρακολουθήστε στο αμοντάριστο υλικό του παρακάτω Video.


Για την ιστορία, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αντικείμενο που μοιάζει καταπληκτικά με αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο, ανασύρθηκε -άγνωστο πότε- από τη θάλασσα. Κανείς δεν μπορεί, λοιπόν, να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα drone ή άλλο ιπτάμενο αντικείμενο που δοκιμάζουν διάφορες υπηρεσίες στις ΗΠΑ ή η ίδια η NASA.

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί, και τα συμπεράσματα δικά σας.


Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία της Γης από το 1972!

Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA την πρώτη φωτογραφία ολόκληρης της Γης εδώ και 43 χρόνια, όπως μεταδίδει η Independent.

Η φωτογραφία προέρχεται από μία φωτογραφική μηχανή η οποία βρίσκεται πάνω στο σκάφος DSCOVR και είναι η πρώτη φωτογραφία ολόκληρης της Γης από το 1972.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα όλες οι φωτογραφίες από τότε, έχουν δημιουργηθεί με το να «κολλάνε» μαζί διαφορετικές εικόνες δημιουργώντας τελικά μια πλήρη εικόνα του πλανήτη.

Η εικόνα αυτή είναι μία σύνθεση, τριών διαφορετικών εικόνων, αλλά κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες απεικόνιζε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικότερα, η φωτογραφική μηχανή τράβηξε δέκα φωτογραφίες μέσα από το χρωματικό φάσμα και για να δημιουργηθεί η νέα εικόνα, η NASA συνδύασε τις κόκκινες, τις πράσινες και τις μπλε εικόνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015 και περισσότερο δείχνει τη νότια και κεντρική Αμερική.

Είχε τραβηχτεί από την Πολυχρωματική Φωτογραφική Μηχανή (EPIC) της NASA, η οποία είναι μια φωτογραφική μηχανή τεσσάρων megapixel, εστιάζοντας μέσω ενός τηλεσκοπίου.
Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από το Apollo 17 το 1972, όταν η NASA έστειλε τελευταία ανθρώπους στο φεγγάρι. Παραμένει η μοναδική φωτογραφία ολόκληρης της γης που τραβήχτηκε από ανθρώπινο ον, και όπως αναφέρει το Atlantic και οι τρεις αστροναύτες που είχαν συμμετάσχει στην αποστολή ισχυρίζονται ότι έχουν τραβήξει τη φωτογραφία.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα η διάσημη εικόνα της Γης που χρησιμοποιείται ως φόντο στο iphone, ήταν στην πραγματικότητα μία τεράστια σειρά από διαφορετικές εικόνες ενωμένες μεταξύ τους, με μερικά σύννεφα πάνω τους είχαν προστεθεί μέσω photoshop.

Οι νέες φωτογραφικές μηχανές θα αρχίσουν σύντομα να στέλνουν δεδομένα τακτικά τα οποία θα μπορούν να στέλνουν μία καινούργια εικόνα της Γης κάθε μέρα, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015.

«Αυτό θα επιτρέψει στη NASA να μελετήσει τις ημερήσιες αλλαγές της Γης και το πρακτορείο θα τους δώσει στη δημοσιότητα σε μια ειδική σελίδα, 12 με 36 ώρες αφού θα έχουν τραβηχτεί», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Δείτε το ζευγάρι που έκανε το γύρο του κόσμου χέρι-χέρι! (φωτογραφίες)


Κάποιοι άντρες αισθάνονται αμήχανα όταν παίρνει η γυναίκα πρωτοβουλίες, όχι ωστόσο ο ρώσος φωτογράφος Murad Osmann.

Έτσι ο φωτογράφος έδωσε την ευκαιρία στην κοπέλα του τη δυνατότητα να τον οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε περίφημους προορισμούς της οικουμένης, κρατώντας τον πάντα από το χέρι.
Και βέβαια κατέγραψε τις περιπέτειές τους στις 4 γωνιές της Γης, μέσα από υποκειμενικό πλάνο.
Από τις γόνδολες της Βενετίας και τη Μόσχα μέχρι τις ζούγκλες της Άπω Ανατολής, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Μπαλί, η πλάτη της κοπέλας του πρωταγωνιστεί σε κάθε φωτογραφικό ενσταντανέ, από την έναρξη της παγκόσμιας περιπέτειάς τους από τη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 2011.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Murad Osmann (@muradosmann) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Murad Osmann (@muradosmann) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Murad Osmann (@muradosmann) στις



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Murad Osmann (@muradosmann) στις


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Murad Osmann (@muradosmann) στις

Απίστευτο! Δείτε τι θα σας συμβεί αν σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί!


Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, λευκό ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν επαίνους.

Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ψωμί. Αλλά το ψωμί είναι μια "βόμβα" υδατανθράκων βόμβα που έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και την... σιλουέτα σας, ενώ άλλοι αξίζουν διατροφικούς "επαίνους" και τίποτα άλλο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, λευκό ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν επαίνους. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο υγιεινή επιλογή είναι το αλεύρι -και γενικώς οι τροφές- που είναι ολικής άλεσης.

Έστω, λοιπόν, ότι "κόβετε μαχαίρι" το λευκό ψωμί από την διατροφή σας. Τι θα σας συμβεί; Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα...

1. Θα χάσετε βάρος που προκαλείται από το νερό
Το ψωμί είναι γεμάτο από υδατάνθρακες και αν τους κόψετε απότομα από τη διατροφή σας, τότε θα δείτε σχεδόν αμέσως να χάνετε κιλά. Αυτό είναι κυρίως βάρος από την απώλεια του νερού που συσσωρεύεται στο σώμα.
Το σώμα αποθηκεύει υδατάνθρακες υπό την μορφή γλυκογόνου, ένα γαλακτικό οξύ που συλλέγει νερό. Κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που διατηρείται στο σώμα, εκείνο το διατηρεί και δεσμεύει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο νερό από ό,τι το βάρος του κάθε γραμμαρίου υδατάνθρακα.

2. Δεν θα είστε συνεχώς πεινασμένοι
Οι επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως αυτοί στο λευκό ψωμί, προκαλούν απότομη αύξηση του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια (αφότου καταναλώσετε λευκό ψωμί) πέφτουν γρήγορα. Αυτές οι απότομες διακυμάνσεις συγχέουν τον εγκέφαλο. Ως αποτέλεσμα, εκείνος δίνεις το "σήμα" της πείνας για να εξισορροπήσει τις ενδεχόμενες διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε εντελώς το ψωμί από τη διατροφή σας, αλλά πρέπει να αντικαταστήσετε τις κενές του θερμίδες με δημητριακά ολικής αλέσεως που ρυθμίζουν εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα.

3. Η ενέργεια σας θα αυξηθεί και η πέψη σας θα βελτιωθεί
Σε αντίθεση με την ολικής άλεσης ή το μαύρο, το άσπρο ψωμί δεν περιέχει ίνες που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην πέψη. Μόλις βγάλετε το λευκό ψωμί από την καθημερινή διατροφή σας και συμπεριλάβετε σε αυτή δημητριακά ολικής αλέσεως, η πέψη σας θα βελτιωθεί.
Επίσης, οι υδατάνθρακες είναι οι τροφές-καύσιμα για τον εγκέφαλο. Αν οι υδατάνθρακες είναι καλής ποιότητας, ο εγκέφαλος θα λειτουργεί κανονικά, χωρίς παρεμβολές, αλλά εάν δεν είναι, το σώμα αντιδρά αρνητικά και θα νιώσετε ένα αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης.

ΤΕΣΤ: Ξέρεις καλά μαθηματικά; Νομίζεις...



Πρόκειται για ένα τεστ που οι περισσότεροι μαθητές μπορούν να δώσουν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο τη σωστή απάντηση.
Αν όμως προσπαθήσεις κι εσύ να λύσεις γρήγορα αυτό το τεστ, ίσως... αποτύχεις.
Γι' αυτό μην βιαστείς.

Το τεστ έχει ως εξής:
Ένα τρένο κατευθύνεται με 60 χιλιόμετρα την ώρα προς τη Θεσσαλονίκη και επιστρέφει με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα την ώρα.
Ποια είναι η μέση ταχύτητά του;

Δώσε την απάντησή σου ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση...

Δείτε από την παλάμη σας αν σας λείπει σίδηρος!


Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο πολύτιμο για τον οργανισμό μας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Εάν τα επίπεδα σιδήρου είναι μειωμένα, εκδηλώνεται επίμονη εξάντληση, η συγκέντρωση είναι μειωμένη, το ανοσοποιητικό εξασθενεί και οι παλμοί της καρδιάς γίνονται άστατοι.

Η έλλειψη σιδήρου θεωρείται αρκετά «ύπουλη», καθώς εμφανίζεται αργά και σταδιακά και τα πρώτα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα.

Κάντε ένα γρήγορο τεστ εξετάζοντας την παλάμη σας για να δείτε αν είναι ώρα να επισκεφθείτε τον ειδικό.

Κρατήστε τα δάχτυλα τελείως τεντωμένα και κοιτάξτε καλά την παλάμη σας. Η επιδερμίδα της παλάμης θα γίνει λίγο πιο χλωμή. Παρατηρήστε τις βαθιές γραμμές της παλάμης σας. Ασχέτως της φυσικής απόχρωσης της επιδερμίδας σας, εάν έγιναν και οι γραμμές πολύ λευκές, ίσως αυτό είναι σημάδι ότι τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας έχουν ελαττωθεί ανησυχητικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κυκλοφορία του αίματος στα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος είναι μειωμένη λόγω της έλλειψης σιδήρου.

Απευθυνθείτε στο γιατρό σας ώστε να επιβεβαιώσετε με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης την έλλειψη και να λάβετε στη συνέχεια τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε 12 φυσικούς τρόπους για να μην σας ξαναενοχλήσουν τα κουνούπια!

Για ξέγνοιαστες… εντομοαπωθητικές βραδιές προετοιμαστείτε έγκαιρα. Δείτε τους φυσικούς τρόπους για να σταματήσουν να σας... τρώνε τα κουνούπια!

Τους 12 μεγαλύτερους «φυσικούς» εχθρούς τους δηλαδή, που μπορείτε να τους κάνετε συμμάχους σας και να τους χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Δείτε ποιοι είναι :

1. Σκόρδα: Μάλιστα σκόρδα. Καθαρίστε δυο τρία, βάλτε σε διάφορα μέρη στην βεράντα και τα κουνούπια δεν θα σας πλησιάσουν.

2. Λεμόνι και γαρύφαλλα: Κόβετε το λεμόνι στη μέση και καρφώνετε πάνω του γαρυφαλλάκια

3. Lemongrass (λεμονόχορτο): Αγοράστε μια γλάστρα και θα σας χρησιμεύσει και στα φαγητά σας, αφού το λεμονόχρτο δίνει υπέροχο άρωμα, γεύση και στην προκειμένη περίπτωση διώχνει τα κουνούπια.

4. Προσθέστε σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατερ λίγο στοματικό διάλυμα με άρωμα μέντας και ψεκάστε κοντά στα φυτά και μέσα στο σπίτι σας, για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Είναι ένα κόλπο που όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι «λειτουργεί».

5. Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Θα βρείτε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

6. Ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια είναι η λεβάντα. Θα τη βρείτε και αυτή σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην ειδική συσκευή διάχυσης.

7. Εντομοαπωθητικές ιδιότητες λέγεται ότι διαθέτει και το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.

8. Μη φοράτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί η μυρωδιά τους προσελκύει τα κουνούπια. Προτιμήστε αποσμητικά, λακ, ζελέ και γενικότερα προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα.

9. Για να αποφύγετε τα τσιμπήματα στις εξόδους σας φοράτε παντελόνι και μπλούζα με μακριά μανίκια.

10. Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει στο μπαλκόνι σας. Κοιτάξτε για τυχόν διαρροές σωλήνων νερού και υπαίθριες βρύσες που στάζουν. Το νερό μπορεί να προσελκύσει τα κουνούπια.

11. Χρησιμοποιείτε τα εντομοαπωθητικά κεριά όταν κάθεστε έξω.

12. Εντομοαπωθητική δράση θεωρείται ότι διαθέτει ο βασιλικός. Μπορείτε να βάλετε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια σε απόσταση.

Δίνουν 100 δολάρια σε όποιον αντέξει 10 λεπτά μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο!


Κάθε εβδομάδα τουλάχιστον ένα παιδί πεθαίνει από την ζέστη αφού έμεινε μόνο του μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο.

Προκειμένου να καταστεί σαφές στους περισσότερους ανθρώπους τι μπορεί να πάθει κάποιος η 877kars4kids διενήργησε ένα κοινωνικό πείραμα με διάφορους ενήλικες.

Είχαν ως αντάλλαγμα ένα έπαθλο 100 δολαρίων αν μπορούσαν να περάσουν 10 λεπτά κλεισμένοι σε ένα αυτοκίνητο. Δείτε την αντίδραση τους κατά την διάρκεια του πειράματος.

Αυτός είναι ο γρίφος του Αϊνστάιν! Εσύ μπορείς να τον λύσεις;

Εκατομμύρια "μυαλά" έχει βασανίσει ο περίφημος γρίφος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που τον έφτιαξε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και υποστήριξε πως το 98% των ανθρώπων δεν μπορεί να το λύσει.
Ανήκετε εσείς...στο "εκλεκτό" 2%; Ακολουθεί ο γρίφος!
Υπάρχουν πέντε σπίτια πέντε διαφορετικών χρωμάτων.
Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας.
Οι πέντε ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού.
Καπνίζουν μία συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο.
Όλοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών.
Η ερώτηση είναι: Ποιος έχει το ψάρι;
ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2. Ο Σουηδός έχει σκύλο.
3. Ο Δανός πίνει τσάι.
4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.
5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6. Αυτός που καπνίζει Pall mall εκτρέφει πουλιά.
7. O ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.
9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.
10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ' αυτόν που έχει γάτες.
11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σ' αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Blue master πίνει μπύρα.
13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πίνει νερό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη λύση.

Είσαι πάνω από 30; Τότε πρέπει σίγουρα να δεις αυτό το βίντεο!


Αλήθεια, πόσες αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει ένα βίντεο; Εικόνες από την παιδική μας ηλικία, τις πρώτες σκαστές μας βόλτες με τα φιλαράκια μας για μπιλιάρδο και ατελείωτες ώρες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Όλα αυτά που ζήσαμε εμείς, οι γεννημένοι πριν το '80, σε ένα βίντεο γεμάτο νοσταλγία και αναμνήσεις...

Πως να διπλώσεις τις μπλούζες σου σε λίγα δευτερόλεπτα! (Βίντεο)

Ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές. Ήρθε η ώρα να μαζέψετε τα πράγματά σας, και σίγουρα ένα από αυτά που πονοκεφαλιάζετε είναι και τα μπλουζάκια σας.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να τα διπλώσετε σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, και χωρίς να τσαλακώσουν...


Τι βλέπει ένας πιλότος πυροσβεστικού Canadair


Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair είναι μια δύσκολη υπόθεση. Χαμηλές πτήσεις πάνω από μαινόμενες πυρκαγιές, προσγειώσεις ακριβείας σε κάθε απίθανο σημείο για υδροληψία. ¨όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και σε λίμνες και ακόμη και σε ποτάμια.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2012, με συμμετοχή αεροσκαφών Bombardier CL-415, CL-215 και CL-215Τ (πρώην Canadair). Παρακολουθήστε τι βλέπει ένας πιλότος πυροσβεστικού αεροπλάνου την ώρα που πετάει.

Η Γη από ψηλά! Βίντεο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Όταν βλέπει κανείς το βίντεο της γης από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τα λόγια… απλά περισσεύουν!
Δείτε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί, και από σήμερα δείτε τον κόσμο με... άλλη ματιά!


Η απόδειξη από ταβέρνα που σαρώνει στο ίντερνετ!


Οι αλλαγές στο ΦΠΑ και η επιμονή των δανειστών για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις έβαλαν το δαιμόνιο μυαλό του Έλληνα να... δουλέψει.
Δείτε την απόδειξη από ταβέρνα που σαρώνει στο ίντερνετ...
Kάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία και δείτε την σε μεγαλύτερη ανάλυση.

To γλυκό που σου προκαλεί εγκεφαλικό!


Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η συγκεκριμένη 'συνταγή', μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
Πρόκειται για την αγαπημένη μας σοκολάτα Mars, η οποία , βουτυρωμένη, όταν τηγανιστεί, μπορεί να αποβεί... μοιραία! 
Από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο σνακ έχει τόσο λίπος, που καθυστερεί σημαντικά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο!
Σύμφωνα με την έρευνα, ειδικά στους άντρες που συμμετείχαν σε πείραμα, υπήρχε σημαντικότατη καθυστέρηση μετά από 90 λεπτά, αφού το είχαν καταναλώσει.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γλυκό πωλείται σε εστιατόρια της Σκωτίας.


Caminito del Rey: Περπάτησε στο πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου


Αυτό το απίσευτο μονοπάτι, σχεδόν 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, βρίσκεται στην περιοχή της Μάλαγα στην Ισπανία.
Με τη βοήθεια του Google Street View μπορείτε τώρα κι εσείς να περπατήσετε σε αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο μονοπάτι, όπου δεκάδες τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια.

Αυτό πρέπει να το δεις! Συγκλονιστικές selfie φωτογραφίες!


Υπάρχουν φωτογραφίες και... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Δείτε μια απίστευτη συλλογή από μερικές φωτογραφίες που πραγματικά κόβουν την ανάσα.
Φωτογραφίες που έχουν καταφέρει να "συλλάβουν" χιλιάδες σκέψεις μόνο με ένα κλικ.















Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Selfie Cubugu Resmi Sayfası (@ozcekim.selfie) στις


Οι 10 πιο μυστήριες φωτογραφίες του κόσμου (βίντεο)


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορεί να καταγραφεί σε μία φωτογραφία ένα... ανεξήγητο φαινόμενο;
Κι όμως, όλα είναι πιθανά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί 10 φωτογραφίες που τις καλύπτει το απόλυτο μυστήριο.
Εσείς έχετε τις απαντήσεις σε αυτά τα μυστήρια;


Ελλάδα - Γερμανία: Δείτε το εκπληκτικό βίντεο των Monty Python!


Πρόπκειται για ένα εκπληκτικό -χιουμοριστικό- βίντεο των Monty Python από το 1974 το οποίο παρουσιάζει έναν... ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Στον «αγώνα» οι δύο χώρες εκπροσωπούνται από τους διασημότερους φιλοσόφους τους. Με διαιτητή του «ματς» τον Κομφούκιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συζητούν.

Στα τελευταία λεπτά όμως ο Σωκράτης σκοράρει στο τέρμα του Gottfried Wilhelm Leibniz (φιλόσοφου που έζησε από το 1646-1716) και G.W.F. Hegel, Immanuel Kant and Karl Marx αμφισβητούν το γκολ με τον διαιτητή Κομφούκιο…. Δείτε το πραγματικά απίστευτο βίντεο που αναλύει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο τη διαφορά της φιλοσοφίας των δύο λαών.


Ο Γλάρος που έκλεψε Γερμανό τουρίστα και γυρίζει ένα… απίστευτο βίντεο!


Το περιστατικό συνέβη στην Ισπανία και “θύμα” του περίεργου, φτερωτού απατεώνα  έπεσε ο Γερμανός Martin Lozano που πέρναγε τις διακοπές του στα νησιά Cies στη βόρεια ακτή της Ισπανίας.

Ο Martin άφησε την πολύτιμη GoPro κάμερα του στον τοίχο ενός φρουρίου, η οποία εξακολουθούσε να καταγράφει, όταν ένας γλάρος εκμεταλλεύεται τον ανέμελο τουρίστα και την σηκώνει με το ράμφος του για μια βόλτα.

Η κάμερα συνεχίζει να αποτυπώνει τις Ισπανικές ακτές από ψηλά, ενώ ο γλάρος είναι στον αέρα, πριν την παρατήσει τελικά μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να πάθει το παραμικρό.


Το λουλούδι που γίνεται διάφανο όταν βρέχει!


Ξέρατε πως υπάρχουν κάποια πανέμορφα, άσπρα λουλούδια του δάσους με το όνομα «Skeleton Flowers»;
Πήραν το όνομα τους από την ιδιότητά που έχουν τα άσπρα πέταλά τους να γίνονται διάφανα όταν έρθουν σε επαφή με νερό.
Το επιστημονικό τους όνομα είναι «Diphelleia Grayi» και μπορεί να τα βρει κανείς μόνο σε 3 μέρη του κόσμου. Μεγαλώνουν σε υγρές, δασικές βουνοπλαγιές ψυχρών περιοχών της Ιαπωνίας, της Κίνας και τα Απαλάχια όρη των Η.Π.Α ενώ μπορεί κανείς να τα αναγνωρίσει από τα μεγάλα, σε σχήμα ομπρέλας φύλλα τους.
Όταν βραχούν γίνονται διάφανα ενώ μόλις στεγνώσουν επιστρέφουν στην κανονική τους μορφή και γίνονται πάλι άσπρα.
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες με αυτά τα όμορφα λουλούδια όπως επίσης και το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε την αλλαγή τους.


Βίντεο: Πώς είναι τα Pit Stops στα διάφορα είδη μηχανοκίνητου αθλητισμού;


Τα pit stops είναι πολύ σημαντικά  στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είναι το σημείο που το μηχανοκίνητο γεμίζει καύσιμα, αλλάζει λάστιχα και δέχεται μικροεπισκευές. Από την Formula 1 μέχρι το NASCAR, ιδού πως μοιάζει ένα pit stop στα διάφορα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.



Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο!


Το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη δεν είναι μόνο τρεις από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και οι πλουσιότερες στον πλανήτη.
Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του Global Finance Magazine, η οποία κατέταξε τις χώρες με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση στον πλανήτη, ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.
Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών. Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το Κατάρ είναι η πλουσιότερη χώρα για την περίοδο 2009-2013, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φτωχή.
Ο χάρτης με τις πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες. Με σκούρο κόκκινο το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με ανοιχτό κόκκινο το χαμηλότερο.


Οι 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες


Κάθε καλοκαίρι, οι κατσαρίδες γίνονται αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες για κάθε σπίτι. Ακόμα και αν ξέρουμε από πού εμφανίζονται είναι δύσκολο να τις “ξεφορτωθούμε” μια και καλή.
Πέρα από τα σπρέι κατσαριδοκτόνων που χρησιμοποιούμε, υπάρχει και ένας άλλος, πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να σκοτώσει κανείς κάθε κατσαρίδα στο σπίτι του.

Η διαδικασία:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι με ίση ποσότητα βορικού οξέος. Προσθέστε πολύ λίγο νερό και ξεκινήστε να το αναδεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα με την υφή της πολύ μαλακής πλαστελίνης. Κάντε με το χέρι σας μικρά μπαλάκια από αυτό το μείγμα και αφήστε τα στα σημεία που έχετε προσέξει ότι κυκλοφορούν οι κατσαρίδες, ή στα σημεία που έχουν συνήθως μεγαλύτερη υγρασία. Αφήστε τα εκεί για 2-3 μέρες και θα δείτε μοναδικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο.



O ταχυδακτυλουργός με τα πιο γρήγορα χέρια στον κόσμο!


Ο Γάλλος Yann Frisch, μπορεί να σας “ξαφρίσει” χωρίς να καταλάβετε καν αν σας ακούμπησε...
Δείτε ένα κομμάτι από το σόου του, όπου με δύο απλά δοχεία και μερικές μπάλες, θα σας κάνει να κάνετε pause και rewind στο βίντεο για να δείτε τι και πώς το έκανε.



Τράπεζες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας με τις τράπεζες


Μπορεί από σήμερα τα καταστήματα να ανοίγουν και πάλι έπειτα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας. Ωστόσο, παραμένουν ακόμη σε ισχύ αρκετοί περιορισμοί στις συναλλαγές με τα τραπεζικά ιδρύματα.

1) Τι ισχύει με το όριο ανάληψης καταθέσεων;
Εξακολουθεί να ισχύει το όριο ημερήσιας ανάληψης καταθέσεων στα 60 ευρώ, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με πριν έχει να κάνει με το ότι μπορεί να γίνει σωρευτικά ανάληψη 420 ευρώ ανά βδομάδα* εάν δεν έχουν σηκωθεί χρήματα τις προηγούμενες ημέρες. Για παράδειγμα εάν δεν σηκώσετε καθόλου χρήματα μες τη βδομάδα τότε μπορείτε να σηκώσετε μέσα σε μία μέρα 420 ευρώ (6*70).
*Μέχρι την Παρασκευή το συνολικό ποσό ανάληψης ανέρχεται στα 300 ευρώ (5x60=300)

2) Αν δεν σηκώσω τα 420 ευρώ της εβδομάδας, μπορώ να κάνω ανάληψη 840 ευρώ την επόμενη;
Όχι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Τα 420 ευρώ ισχύουν σε εβδομαδιαία βάση μόνο.

3) Τι θα ισχύσει με επιταγές, εγγυητικές επιστολές και πιστωτικές κάρτες;
Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τις αναλήψεις αυτές ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.
Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

4) Μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό;
Η απάντηση είναι όχι. Η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό, με κάθε τρόπο, απαγορεύεται, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές

5) Τι συμβαίνει με τις πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό;
Σε ότι αφορά τη χρήση πιστωτικών καρτών στο εξωτερικό για αγορές αγαθών και υπηρεσιών, αυτές επιτρέπονται έως το ανώτατο όριο που ορίζεται ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

6) Μπορώ να ανοίξω νέο λογαριασμό στην Τράπεζα;
Η απάντηση είναι όχι, καθώς με βάση την ΠΝΠ απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

7) Πόσα χρήματα μπορώ να στείλω στο παιδί μου που σπουδάζει στο εξωτερικό;
Εάν κάποιος θέλει να στείλει χρήματα στο παιδί του που σπουδάζει στο εξωτερικό, τότε αυτό δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

8) Εάν θέλω να πληρώσω δίδακτρα ή ιατρικά έξοδα στο εξωτερικό τι ισχύει;
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να στείλει χρήματα στο εξωτερικό για να πληρώσει είτε δίδακτρα είτε έξοδα νοσηλείας τότε αυτό είναι εφικτό υπό προϋποθέσεις και αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με την ΠΝΠ, η πληρωμή των εν λόγω δαπανών συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω του πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό για την πίστωση τους και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

9) Μέχρι τι ποσό μπορεί κάποιος να στείλει στο εξωτερικό για την πληρωμή νοσηλίων;
Με βάση την ΠΝΠ στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται καταβολή μέγιστου εφάπαξ ποσού δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό.

10) Πότε επιτρέπεται το άνοιγμα των λογαριασμών;
Το άνοιγμα των λογαριασμών επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί βέβαια να τεκμηριώνονται με τη προσκόμιση εγγράφων.
Τέτοιες για παράδειγμα είναι:
Η πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού, η πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, η καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων, η εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring), η εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων, η εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας, η κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, το άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη, η πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα, η αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως.

11) Μπορώ να έχω πρόσβαση στη θυρίδα μου;
Η πρόσβαση στις θυρίδες είναι εφικτή από σήμερα Δευτέρα, ωστόσο καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τις τράπεζες που διατηρείτε τη θυρίδα προκειμένου να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους Eurobank (210 4849630) και Alpha Bank (210 3266899) ανακοίνωσαν ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίες επιτέθηκαν σε σέρφερ


Tα social media ήδη τον χαρακτηρίζουν νέο... Τσακ Νόρις! Δεν είναι τόσο αστείο βέβαια, αλλά το γεγονός ότι γλίτωσε από τα σαγόνια δύο καρχαριών δείχνει και ρώμη, εκτός από τύχη! Ο Αυστραλός σέρφερ, Μικ Φάνινγκ... σπαρτάρισε όταν του επιτέθηκαν δύο (κι όχι ένας όπως φαίνεται από τα πλάνα) καρχαρίες κατά τον τερματισμό του στο τουρ του J Bay Open, στη Ν. Αφρική!
Ο Αυστραλός φιναλιστ του World Tour, αντιλήφθηκε έγκαιρα -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- το γεγονός ότι τον προσέγγισαν οι καρχαρίες και μάλλον… από θαύμα τους απέφυγε. Αυτόν και τον συμπατριώτη του Τζούλιαν Γουίλσον τους περισυνέλεξαν οι safety boats! Φυσικά, οι αγώνες διεκόπησαν...


Εάν νομίζεις ότι ξέρεις απλά μαθηματικά, κάνε αυτό το τεστ. Αν τολμάς!


Πόσο καλοί είστε σε πάρα πολύ απλά μαθηματικά; Σε πολύ βασικές εξισώσεις που θα έπρεπε οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) να μπορούμε να λύσουμε;
Κάντε το τεστ που ακολουθεί και θα νιώσετε ότι δεν πήγατε ποτέ σχολείο.
Πατήστε την μπλε μπάρα “Let's Play” και ξεκινήστε... αν τολμάτε...



Βίντεο - Το θαύμα της φύσης! Γέννησε μόνη της στο αυτοκίνητο και ο σύζυγος κατέγραφε τα πάντα σε κάμερα!


Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του ίντερνετ τις τελετυταίες ώρες. Μητέρα γέννησε μόνη της μέσα στο αυτοκίνητο, και ο σύζυγός της κατέγραψε σε κάμερα την πιο συγκλονιστική στιγμή!
Το ζευγάρι βρισκόταν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, κοντά στο Χιούστον των ΗΠΑ, όταν η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι έφτασε η στιγμή να γεννήσει!
Ο σύζυγός της κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή της γέννησης, μέχρι που ο... ανυπόμονος μπόμπιρας άρχισε να κάνει την εμφάνισή του!
Ο πατέρας σταμάτησε το αυτοκίνητο, έκανε στην άκρη, η μητέρα τράβηξε με τα ίδια της τα χέρια το μωρό της από μέσα της, και όλα αυτά ενώ ο σύζυγος κατέγραφε σε κάμερα όσα συνέβαιναν.
Και οι δύο γονείς φάνηκαν να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι, αν και στην αρχή του βίντεο ακούγεται η φράση οδηγούμε ήδη σχεδόν 45 λεπτά...


Βίντεο: Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την κατάλληλη στιγμή!


Οι φωτογραφίες που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν πρόκειται για αληθινές ή είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.
Αν κοιτάξετε, όμως, λίγο πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη, καθώς τραβήχτηκαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, προκαλώντας ένα χιουμοριστικό αποτέλεσμα.


Αυτά είναι τα πιο παράξενα μυστήρια του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν πρόκειται μόνο για χειρόγραφα βιβλία, αλλά για κτίρια και μνημεία καθώς και (φυσικά) φαινόμενα. Μεταξύ άλλων, θα μάθετε για το χειρόγραφο Βόινιτς. Πρόκεται για ένα βιβλίο με  εικονογραφημένο και δυσνόητο περιεχόμενο των αρχών του 15ου αιώνα. Ο συγγραφέας του χρησιμοποίησε ένα άγνωστο σύστημα γραφής και μια ακατανόητη γλώσσα που έχει μείνει ξακουστή στην ιστορία της κρυπτογραφίας. Επίσης, θα ακούσετε για το πλοίο - φάντασμα SS Ourang Medan το οποίο βυθίστηκε στην Ινδονησία, αφού προηγουμένως το πλήρωμα του πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά, και γι' αυτό η ιστορία του έχει αναχθεί σε θρύλο.


Το τεστ μαθηματικών που θα σου δείξει αν είσαι σκράπας!


Εάν πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά καλός στα μαθηματικά, τότε δεν έχεις παρά να δεχτείς την πρόκληση και να απαντήσεις σε 6 ερωτήσεις...
Το παρακάτω τεστ είναι μία καλή πρόκληση για να αποδείξεις ότι κάτι... σκαμπάζεις από μαθηματικά. Απάντησε σε έξι ερωτήσεις και δες τα αποτελέσματα.
Κάνε κλικ εδώ και κάνε το τεστ.


Απαγορεύουν το χύμα τσίπουρο! Τι αλλάζει στη φορολογία μπύρας


Η πρόταση του ΟΟΣΑ είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και να γίνεται κατάσχεση στις μη τυποποιημένες ποσότητες, ενώ για την μπύρα η πρόταση είναι να θεσπιστούν κλιμακωτοί φόροι στους μικρούς παραγωγούς.
Συστάσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Συνολικά οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν 482 νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τη λειτουργία των κλάδων αυτών καθώς και της κλωστοϋφαντουργίας και του μηχανολογικού εξοπλισμού, τομείς στους οποίους δεν βρέθηκαν εμπόδια στον ανταγωνισμό. Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη προβλέπουν 82 αλλαγές στον κλάδο των ποτών και 6 στα πετρελαιοειδή, οι οποίες έχουν τεθεί υπόψη της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η μελέτη του κλάδου των ποτών ο ΟΟΣΑ επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και συναφών προϊόντων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ετησίως 17 - 19 εκατ. λίτρα τσίπουρου διακινούνται αφορολόγητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Το μέγεθος αυτό προκύπτει αν υπολογίσει κανείς την παραγωγή των 67 μεγάλων μονάδων του κλάδου (3 εκατομμύρια λίτρα που φορολογούνται με 12,75 ευρώ ανά λίτρο καθαρής αλκοόλης) και των 30.000 περίπου μικρών αποσταγματοποιών (που δηλώνουν ότι παράγουν 5-7 εκατ. λίτρα και έχουν πολύ μικρότερη φορολογία, 1,33 ευρώ ανά λίτρο αλκοόλης) και συγκρίνει τα μεγέθη αυτά με την συνολική ποσότητα που διακινείται στην αγορά η οποία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι 24 εκατ. λίτρα.

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών. 
Η πρόταση αυτή όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο Οργανισμός είναι βλαπτική για τα συμφέροντα των μικρών αποσταγματοποιών αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι η εφαρμογή της μπορεί εύκολα να ελεγχθεί, Εναλλακτικά προτείνεται να υποχρεωθούν οι μικροί παραγωγοί να εκδίδουν φορολογικά παραστατικά, κάτι που όμως έχει το μειονέκτημα της δυσκολίας στους ελέγχους.

Για την μπύρα η πρόταση είναι να θεσπιστεί κλιμακωτή φορολογία στους μικρούς παραγωγούς, ούτως ώστε να τους δοθούν κίνητρα, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Προτείνεται επίσης η άρση σειράς εμποδίων όπως τα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα για εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας, οινοπνευματωδών, εμφιάλωσης, επεξεργασίας νερού, κ.α., η υποχρέωση των ζυθοποιείων να διαθέτουν ξεχωριστή αποθήκη πρώτων υλών, η απαγόρευση παραγωγής ξυδιού και αλκοολούχων ποτών από τα οινοποιεία κ.α.