ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε το "νέο Βόσπορο" που σχεδιάζει ο Ερντογάν


Τα μεγαλεπίβολα σχέδια της Τουρκίας για το "νέο Βόσπορο" που σχεδιάζει και έχει ήδη ανακοινώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχουν προβληματίσει τους διεθνείς "παίκτες" της ΄περιοχής. Η ρωσική αντίδραση στα σχέδια της Τουρκίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ και το γνωστό για τις αναλύσεις του, αμερικανικό think tank, Stratfor, επιχειρεί σε μία πρόσφατη ανάλυσή του να εξηγήσει τα σχέδια του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για τα μεγάλα έργα, τα οποία ενδεχομένως να ξεπερνούν τις δυνατότητες της χώρας. Ο “νέος Βόσπορος” έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τη Μόσχα, καθώς θα προσδώσει στην Τουρκία μία γεωπολιτική "αναβάθμιση". Η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να δαπανήσει μέχρι και 10 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου για την κατασκευή του έργου, ενώ υπολογίζει ότι αυτό μπορεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023.
Δείτε το βίντεο του Stratfor:



Έκθεση - σοκ για το μέλλον του ευρώ


Μία έκθεση σοκ παρουσιάζει ένα "σενάριο καταστροφής" για την ΕΕ και το ευρώ με στόχο να αφυπνίσει τον κόσμο για την ανάγκη να ξαναγεννηθεί το "ευρωπαϊκό όνειρο".
Η συγκεκριμένη έκθεση με τίτλο "Domo de Europa historia en ekzilo" γίνεται στο πλαίσιο πολιτιστικού φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Συνοικία των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 2018 πιθανότατα θα καταρρεύσει η ΕΕ και το ευρώ θα εξαφανιστεί! Στο σενάριο αυτό του Βέλγου καλλιτέχνη Τόμας Μπέλινκ παρουσιάζεται το ευρώ θα αποτελέσει παρελθόν σε πέντε χρόνια από σήμρα... Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ξαναγεννηθεί το "ευρωπαϊκό όνειρο" προτού να είναι "πολύ αργά".

Τελικός Champions League: Σκιά τρομοκρατίας στη Γερμανία


Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στην Γερμανία για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές. Οι φίλαθλοι να θα παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του Champions League σε πολλές πόλεις της Γερμανίας σε ειδικά διαμορφμένους χώρους, αλλά ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA), όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΒKA έχει ενδείξεις ότι ένοπλοι ισλαμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα του τελικού του Champions League ανάμεσα στις δύο γερμανικές ομάδες, την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Ο επικεφαλής της BKA, Γιέργκ Ζίρκε, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τα τρομοκρατικά σχέδια σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το Spiegel online.